Onze dinerkaart

 

Welkom in ons restaurant Het Wapen van Medemblik.

Het diner wordt geserveerd van 17.00 tot 21.00 uur in ons restaurant, gezellige lounge of serre.

Onderstaand vindt u onze diner gerechten. Gerechten en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.





Voorgerechten

Wij serveren bij onze voorgerechten en soepen brood en boter.

VOORGERECHTEN

Parelcouscous-Aspergesalade € 11.00 (V)
tuinkruidenroomkaas | krokante witte asperge met panko broodkruim | zoet-zurepaddenstoelen | rode bieten crème | groenteparels | uienpoeder | rucola
Rundercarpaccio € 12.95
truffelmayonaise | zoetzure voorjaarsgroenten | rode ui | broodsoldaatjes | oude kaas van de schaaf | rucola | notencrunch
Duet van zalm € 13.50
onze zelf gerookte Noorse zalm | zalmsalade met rode biet en citroen | wasabi crème | crispy rijst | kruidenbruschetta | bieten crème
Makreelsalade € 11.50
frisse makreelsalade met tuinkruiden en appel | zoetzure parels | broodkrokantjes | kappers
Seizoensproeverij met lamsham en Hollandse asperges € 13.50
aspergesalade met aarddappel, ei en bieslook | crispy Hollandse asperge | rucola | zoetzure bundelzwam | gepofte tomaat | gerookte amandel | frambozenvinaigrettte

SOEP

Oosterse bospeen crème soep € 7.95 (V)
Granny Smith appel | geroosterde zonnebloempitten | tuinkruiden
Uiensoep (V) € 6.95
mosterdzaad | rode wijn | kaascrouton
Romige aspergesoep € 7,95
tartaar van Hollandse asperge | ham | lente ui


Hoofdgerechten

Wij serveren bij onze hoofdgerechten frites en mayonaise

VIS

Noorse zalmfilet met Hollandse asperges € 22.50
roergebakken asperges | orzo pasta | aardappelchips | Hollandaise saus met groen kruiden
Doradefilets op de huid gebakken € 22.75
couscous | groentemelange | bataat crème | mosterd beurre blanc
Roodbaars op de huid geroosterd € 23,75
romige lintpasta | geroosterde flespompoen | groentechips | kruidenolie

SALADES

Salade uit de zee € 15.50
gerookte zalm van eigen rookoven | makreelrilette | zalmsalade met biet en citroen | bietenparels | bietencrème | groenteparels | bieten crème | tuinkruidenroomkaas | bruschetta's | crispy sla
Salade van het Seizoen € 12.00 (v)
aspergesalade met aardappel, bieslook en ei | krokante falafel | ingelegde groenteparels | notencrunch | uienchutney | krokante uienringen | gemende sla | kruidenbruschetta | zonnebloempitten | komkommer-kruidencreme | gepocheerd ei
Carpacciosalade € 13.50
truffelmayonaise | zoetzure voorjaarsgroenten | rode ui | broodsoldaatjes | oude kaas van de schaaf | rucola | notencrunch

VLEES

Wapenburger (180 gr.) € 18,95
runderhamburger | briochebrood | bacon | krokante uienringen | crispy sla | tomaat-uimarmelade | chilimayonaise
Gebakken Hollandse kogelbiefstuk (200 gr.) € 22.75
seizoensgroenten| gekonfijte Roseval | notencrunch | bospeen | rozemarijn-mosterdjus
Kalfsrib-eye steak (200 gr.) € 22.75
lentestamppot met spinazie-bos-ui-peterselie en bacon | gepofte tomaat | | uienpoeder | kruidenboter

VEGETARISCH


Risotto "Het Wapen" € 15.95
risotto | bloemkoolrijst | gepofte pompoen | kaas | krokante witte asperge| geroosterde pompoenpitten | citrusextract on the side
Vegetarische burger € 17.95
briochebrood | gebakken spiegelei | krokante uienringen | crispy sla | tomaat-uienmarmelade | chilimayonaise | frisse salade

NAGERECHTEN

DESSERTS

Dame blanche € 7.25
3 bollen vanille-ijs | warme chocoladesaus | witte chocolade krullen | seizoensfruit
Home made bread and butter € 7.25
rijkelijk gevulde bread and butter pudding met rood fruit | bol roomijs | compote van fruit | gesuikerde amandel | karamel fudge
Dutch Cookie Dessert € 7.95
stroopwafel cheesecake | witte chocolade mousse | roomijs | fudgecrème | koffieboontjes | koekkruimels
Citroentaart met bastogne € 7.25
citroentaart met Bastognekoekbodem | lemon curd | seizoenfruit | merengue | sorbetijs

DESSERTWIJNEN

Chateau de Stony Muscat de Languedoc € 5.95 per glas
Frankrijk, Frontignan "Soleil d'Hiver" | Voor bij desserts met fruit, tarte tatin, crème brulée, eendenlever of blauwe schimmelkazen
Romate Pedro-Ximenez € 5.95 per glas
Andalusië-Jerez, Spanje | Goede begeleider voor bij desserts met chocolade, gember, noten en karamel
Pedro Ximenez € 5.25 per glas
Jerez, Spanje | bij uitstek geschikt voor bij desserts met chocolade, gember, noten en karamel
Tokaji Beres 'Magita Edes' Tokaj € 5.95 per glas
Als aperitief, maar ook bij zoete desserts met fruit en kwark of kruidige gerechten

Reserveer een tafelWIJ WENSEN U SMAKELIJK ETEN