Genieten bij
Het Wapen van Medemblik
Een culinaire en
onvergetelijke eetervaring
Wij ontvangen u graag voor de lunch tussen 11.00 en 16.00 uur. Onze lunchkaart biedt zoals altijd een ruime en gevarieerde keuze. Ook kunt u reserveren voor bijvoorbeeld een high tea of een gezellige borrel.
Het diner wordt geserveerd van 17.00 tot 21.00 uur in ons restaurant, gezellige lounge of serre.
- LUNCH
- DINER
- WAPENMAELS
De lunch wordt geserveerd van 11.00 tot 16.00 uur in
ons restaurant, gezellige lounge, terras of serre.
Lunch
Voorgerecht
Soepen
Japanse ramen noedelsoep
Gevogeltebouillon / kippendij / bundelzwam / gekookt ei / noedels / paksoi / bosui / gember / rode peper
Romige knolselderij-mosterdsoep
Notencrunch / jonge prei / bieslook
Erwtensoep
Rijk gevulde erwtensoep / worst / roggebrood & katenspek
Uiensoep
Rode wijn / Mosterdzaad / Kaascrouton
Franse vissoep
Visproeverij / Bosui / Bruschetta’s / Rouille
Salades
Salade van het seizoen
Gerookte wildzijnsham / radijs / spinazie-kaasspread / gekookt ei / amandel van de schaaf / salade / stoofpeer / bruschetta / peerkrokant
(*Op verzoek kan deze salade vegetarisch geserveerd worden)
Salade uit de zee
Gerookte zalm van eigen rookoven / krokante visvingers / zalm-eiersalade / rode ui / gekookt ei / kruidenkaasspread / mesclunesla / bruschetta’s
Lunchspecials
Egg Benedict ‘Wapen Style’
Getoast briochebrood / zalm-eiersalade / zelf gerookte zalm / gepocheerd ei / Hollandaisesaus / groene kruiden
Croque Het Wapen
Briochebrood / ham / gesmolten kaas / bechamelsaus / spiegelei
Rundvleeskroketten met brood
2 sneetjes donker of licht boerenbrood / 2 kroketten / mosterd
Rundvleeskroketten met frites
Frites / 2 kroketten / mayonaise / Zaanse mosterd
Uitsmijter ‘het Wapen’
3 gebakken eieren / salade van de dag / ham en/of belegen kaas
Toeslag spek: € 2,00
Broodgerechten
Serranoham met kaas van de schaaf en peer
Dun gesneden ham / Grana padano schilvers / rucola / radijs / notencrunch / peer parten / Italiaanse acetosiroop
Pulled chicken met cheddarkaas uit de oven
Pulled chicken gegaard met bbq-kruiden / rucola / zoet-zute groenten / rode ui / chili-mayonaise / bosui
Triologie van Vis
Met biet gerookte zalm / zalm-eierspread / krokante scholvingers /biet / radijs / veldsla
Rundercarpaccio
Rundercarpaccio / zoetzure bundelzwam / geschaafde radijs / Grana Padanokaas/ notencrunch / truffelmayonaise / rucola
Gerookte wildzwijnham met zoetzure groenten
Groentespread / ingelegde paddenstoeltjes / gerookte rode bieten / notensla / geschaafde amandel / peerkrokant
Gesmolten geitenkaas met biet & stoofpeer
Salade met rode biet / gesmolten chevre / stoofpeer/ kakifruit/ balsamicosiroop / notencrunch
Plates
Winterse risotto met biet
Stoofpeer / bundelzwam / krokant gepocheerd ei / perenkrokant / rucola / radijs / notencrunch
Zalmfilet op de huid gebakken
Bieten-citroenrisotto / roergebakken spinazie / amandel van de schaaf / luchtige Hollandaisesaus
Wapenburger
Runderhamburger (180gr.) / briochebol / pulled chicken / bbq-saus / tomaat / Cheddarkaas / augurktartaar / frites / frisse salade
Frites (*) Met mayonaise
(*) Alleen in combinatie met lunchgerechten te bestellen.
Hoofdgerecht
Nagerecht
Nagerechten
Notenproeverij
Pistachebavaroise / amandelsponscake / notenroomijs / pindafudge / kletskop / witte chocoladekrullen
Vanille crème brulée
Klassieke stoofpeer gegaard met VOC-kruiden / koekcrumble / karamelroomijs
Wentelteefjesdessert
Wentelteef rijkelijk gevuld met zuidvruchten en specerijen / koekcrumble / roomijs / compote van zuidvruchten en port / chocoladeschaafsel
Dame Blanche
3 bollen vanille-ijs / warme chocoladesaus / koekcrumble / seizoensfruit
Bites
Bites
Broodplankje
4 plakken landbrood / gezouten boter / aioli / mosterdboter / groene kruidenroomkaas
Wapenplateau
Nacho’s met dip / 2 bitterballen / Serranoham / 2 paddenstoelenkroketjes / Landbrood / groene kruidenspread/ Mosterdmayonaise / Gemarineerde olijven
Kruidenbruschetta’s
Boeren paté / zalmspread / kruidenroomkaas
Bitterballen
8 rundvleesbitterballen / mosterd
Tatsuta crispy chicken
4 Japanse krokante kipstukjes / gebakken uitjes / bosui / ketjapmayonaise
Warm bittergarnituur
4 Japanse krokante kipstukjes/ 4 rundvleesbitterballen / 4 paddenstoelencroquetjes
Bourgondisch plankje
Dun gesneden Serranoham / groene kruide-kaasspread / huisgemaakte paté / truffel-olijven tapenade / bladerdeegkrokant
Classic warm nacho’s
Bosui / crème fraîche / tomatensalsa / Cheddar
Loaded warm nacho’s
Pulled chicken / Cheddar / tomatensalsa / rode ui / crème fraîche / chilimayonaise
Wapenmaels
Het diner wordt geserveerd van 17.00 tot 21.00 uur in
ons restaurant, gezellige lounge of serre.
Lunch
Voorgerecht
Soepen
Japanse ramen noedelsoep
Gevogeltebouillon / kippendij / bundelzwam / gekookt ei / noedels / paksoi / bosui / gember / rode peper
Romige knolselderij-mosterdsoep
Notencrunch / jonge prei / bieslook
Uiensoep
Rode wijn / Mosterdzaad / Kaascrouton
Franse vissoep
Visproeverij / Bosui / Bruschetta’s / Rouille
Voorgerechten
Grove huisgemaakte paté van kalf en gevogelte omwikkeld met katenspek
Zuidvruchtencompote / krokant van suikerbrood / stoofpeer / little gem
Gerookte wildzwijnsham met stoofpeer en amandel
Dun gesneden wildzwijnsham / lauwwarme stoofpeer / amandel van de schaaf / rucoal / perenkrokant / balsamicosiroop
Caprese van buffelmozzarella met Serranoham & kakifruit
Korkante basilicum / tuttifrutticompote / notencrunch / radijs/ rucola / sinaasappelvinaigrette
- op verzoek vegetarisch mogelijk
Trilogie van Noorse zalm
Rouleau van gerookte zalm met spinazie en kruidenroomkaas / zalm ingelegd in biet / zalm-eisalade / Kikkomangelei / bietstructuren / crispy sla
Rundercarpaccio
Truffelmayonaise / Rucola / Zoetzure bundelzwam / Radijs / Kaas / Notencrunch
Salades
Salade van het seizoen
Gerookte wildzijnsham / radijs / spinazie-kaasspread / gekookt ei / amandel van de schaaf / salade / stoofpeer / bruschetta / peerkrokant
(*Op verzoek kan deze salade vegetarisch geserveerd worden)
Salade uit de zee
Gerookte zalm van eigen rookoven / krokante visvingers / zalm-eiersalade / rode ui / gekookt ei / kruidenkaasspread / mesclunesla / bruschetta’s
Hoofdgerecht
Hoofdgerechten Vegetarisch
Gestoofde en gerookte knolselderij “coquilles” met zeekraal
Witte wijn / fondantaardappel / citroenrasp / gepofte boekweit / krokante kappertjes / knoflook-dragonboterjus on the side
Winterse risotto met biet
Rode biet / stoofpeer / bundelzwam / krokant gepocheerd ei / perenkrokant / rucola / radijs / notencrunch
Hoofdgerechten Vis
Zalmfilet op de huid gebakken
Bieten-citroen risotto / roergebakken spinazie / amandel van de schaaf / luchtige Hollandaisesaus
Sliptong traditioneel
Twee sliptongen gebakken in de roomboter / gebakken citroen / warme aardappelconfit / geroosterde wortel / krokante kappertjes / boter-peterseliejus
Gebakken skrei
Winterkabeljauw / belugalinzen / knolselderij crème / gepofte peentjes / citrus beurre blanc
Hoofdgerechten Vlees
Gestoofde runderwang gegaard in amber bier & VOCkruiden
Spinaziemousseline / in balsamico gebakken witlof / truffeljus
Duet van wild
Hertenrugfilet/ wildpeper met kruidkoek / hete bliksem / waspeen / speklardons / specerijenjus
Ierse runderrump
Gebakken Ierse rumpsteak (180gr) / gepofte knolselderij / aardappelmousseline / pani puri/ truffel-uienjus
Wapenburger
Runderhamburger (180 gr.) / Aardappel briochebol / pulled chicken / bbq-saus / tomaat / cheddarkaas / augurktartaar / frisse salade
Nagerecht
Nagerechten
Notenproeverij
Pistachebavaroise / amandelsponscake / notenroomijs / pindafudge / kletskop / witte chocoladekrullen
Vanille crème brulée
Klassieke stoofpeer gegaard met VOC-kruiden / koekcrumble / karamelroomijs
Wentelteefjesdessert
Wentelteef rijkelijk gevuld met zuidvruchten en specerijen / koekcrumble / roomijs / compote van zuidvruchten en port / chocoladeschaafsel
Dame Blanche
3 bollen vanille-ijs / warme chocoladesaus / koekcrumble / seizoensfruit
Bites
Bites
Broodplankje
4 plakken landbrood / gezouten boter / aioli / mosterdboter / groene kruidenroomkaas
Wapenplateau
Nacho’s met dip / 2 bitterballen / Serranoham / 2 paddenstoelenkroketjes / Landbrood / groene kruidenspread/ Mosterdmayonaise / Gemarineerde olijven
Kruidenbruschetta’s
Boeren paté / zalmspread / kruidenroomkaas
Bitterballen
8 rundvleesbitterballen / mosterd
Tatsuta crispy chicken
4 Japanse krokante kipstukjes / gebakken uitjes / bosui / ketjapmayonaise
Warm bittergarnituur
4 Japanse krokante kipstukjes/ 4 rundvleesbitterballen / 4 paddenstoelencroquetjes
Bourgondisch plankje
Dun gesneden Serranoham / groene kruide-kaasspread / huisgemaakte paté / truffel-olijven tapenade / bladerdeegkrokant
Classic warm nacho’s
Bosui / crème fraîche / tomatensalsa / Cheddar
Loaded warm nacho’s
Pulled chicken / Cheddar / tomatensalsa / rode ui / crème fraîche / chilimayonaise
Wapenmaels
De Wapenmaels van deze week gelden van dinsdag 12 maart tot en met maandag 18 maart 2024.
De Wapenmaels wisselen normaal wekelijks op dinsdag en zijn iedere dag te bestellen tot 19.00 uur, m.u.v. de feestdagen en zolang voorradig.
Gerechten en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.Lunch
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Nagerecht
Bites
Wapenmaels
Wapenmael
Saltimbocca van kipfilet met Serranoham
salie & tomatenjus, Alkmaarse gort en gepofte groenten van het seizoen
Geroosterde “spies uit de zee”
diverse vissoorten met gele curry, woknoedels met oosterse groenten, groene kruiden en sesamzaadjes
Heeft u iets te vieren maar wilt u geen gedoe thuis? Het team van Het Wapen van Medemblik nodigt u van harte uit om uw jubileum, huwelijk, verjaardag of baby-shower bij ons te vieren.”